Genel kurula çağrı yapılması.
Ana sözleşmede genel kurul toplantısı için yapılacak çağrının, “toplantı gününden en az 30 gün önce ve en çok iki ay içinde yapılması, toplantının günü, saati, yeri ve gündem maddelerinin bildirilmesi zorunluluğu getirilmiştir” (Ana Sözleşme. madde 28)
Genel kurul toplantısı için yapılacak çağrılarda süreler hesaplanırken “duyuru” ve “toplantı” günlerinin hesaba katılmaması gerekir.
Bu nedenle ortaklara gönderilecek çağrı mektuplarının süresine çok dikkat etmek gerekir. Çağrı mektubuna gündemin yazılması zorunludur. Yapı kooperatiflerinde genel kuruldan bir gün önce bile kooperatife ortak olunsa dahi genel kurula katılma hakkı bulunmaktadır. Ayrıca gündemin ekine boş vekaletname de gönderilmesi uygun olmaktadır.
Farklı Çağrı örnekleri için bize ulaşabilirsiniz.
📞 İstanbul Mali Müşavir ve Vergi Danışmanlığı Olarak Nasıl Destek Olabiliriz?
umutakpinar.com olarak;
- Tüm devlet teşviklerinin şirketinize uygun olanlarını belirliyor,
- Başvuru süreçlerini adım adım yönetiyor,
- Maksimum destek almanızı sağlıyoruz.
🔹 Danışmanlık almak için şimdi bizimle iletişime geçin.
🔹 Sektörel deneyimimizle yanınızdayız.
📎 vergimerkezi.com.tr – İstanbul Mali Müşavir ve Vergi Danışmanlığı
📎 umutakpinar.com – Uzman Destek ve Mali Strateji